Romige soep van gecaramelliseerde witlof met honing en tijm en roosje Schotse zalm.

Benodigdheden:
2 Sjalotten
6 stronken kleine witlof (groente kwekerij Oppers Middelbeers)
liter koksroom
1 eetlepel honing
1 theelepel fijngesneden tijm
liter gevogelte bouillon
Peper en zout.
Roux
Eventueel 4 stukjes gerookte zalm
Bereidingswijze:
Maak de witlof schoon haal er 20 mooie blaadjes af en caramelliseer die in de oven met een beetje poedersuiker bestrooid mooi bruin.
Snijd de overige witlof klein en bak deze in een pan met de sjalotjes in olijfolie mooi licht bruin met een eetlepel honing voeg geplukte tijm, bouillon en de room toe laat het geheel trekken totdat de witlof gaar is doordraaien in een blender zeven en terug in de pan doen en op smaak brengen.
Eventueel de soep afbinden met roux

Doorgeven:
In een diepbord de blaadjes witlof leggen.
4 mooie roosjes verse zalm snijden en a la minute roken in de rookoven.
Leg het gerookte roosje zalm op de witlofblaadjes garneer af met een takje dille,
Soep opschuimen met de staafmixer en serveren.

Men kan eventueel in de soep ook garnituur van rivierkreeftenstaartjes of Hollandse garnalen doen.